Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@08:00:20 GMT

روایت سعید بیابانکی از علاقه به شعر و ریاضی در تلویزیون

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۹۵۵۱

روایت سعید بیابانکی از علاقه به شعر و ریاضی در تلویزیون

یک شاعر مهمان «خوان‌نیاز» برنامه سحرگاهی شبکه دو سیما شد و درباره شعر آیینی و علاقه شاعران به خواندن ریاضیات و شاعر شدن مهندسان صحبت کرد. ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۱ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امسال شبکه دو سیما برای سحرگاه خود «خوان‌نیاز» را از ساعت 02:50 بامداد روی آنتن می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا دقایقی پس از اذان صبح این برنامه ادامه دارد و سیدمحمدرضا طباطبایی «خوان‌نیاز» را اجرا می‌کند. البته ناگفته نماند در ابتدا قرار بود امیرحسین مدرس، مجری سحرگاه شبکه دو سیما باشد ولی به دلایلی این اتفاق نیفتاد. «خوان‌نیاز» امسال دو ساله می‌شود؛ برنامه‌ای که ویژه خانواده‌ها و در قالب اجتماعی و معارفی تهیه شده و شامل بخش‌هایی از جمله مناجات و شعرخوانی، مداحی، گزارش اجتماعی، مصاحبه با میهمان، گفتگو با موضوع تربیت دینی، سبک زندگی اسلامی و تغذیه اسلامی، معرفی آداب و رسوم ویژه ماه مبارک رمضان ویژه شهرستان‌های مختلف و ارتباط با شهرستان‌هاست.

شب گذشته سعید بیابانکی مهمان این برنامه بود. او را که بسیاری بارها در برنامه «قندپهلو» با شعرهای طنز می‌شناسند در این ویژه سحرگاهی شبکه دو حاضر شد و درباره مسائل مختلفی صحبت کرد. او گفت که به شعر آیینی و اینکه تحت عنوان شاعر آیینی او را بشناسند، علاقه‌مند است. بیابانکی تأکید کرد: من معتقدم بخش عمده‌ای از رسالت شعر پاسخ به نیازهای عاطفی انسان است، نیازهای عاطفی هم شکل‌های مختلفی دارد، انسان گاهی خوشحال است، گاهی غمگین یا امیدوار و مأیوس تنها چیزی که به این احساسات پاسخ می‌دهد شعر و یا نهایتاً موسیقی و یا تلفیق آنهاست، من سعی کرده‌ام که به این نیازهای عاطفی با شعر پاسخ بدهم اما خودم بیشتر دوست دارم به عنوان شاعر آئینی و یا مذهبی شناخته شوم، چراکه معتقدم این گونه اشعار چون پیوند عمیق‌تری با عواطف و اعتقادات انسان‌ها دارد در ذهن افراد اثرگذارتر و ماندگارتر است.

وی همچنین با بیان این نکته که خلق بخش بسیاری از شعرهایی که دوست داشتم در دل سحر و در ماه مبارک رمضان اتفاق افتاده، تصریح کرد: در فضای سکوت و خاموشی سحر انگار اتصالی برقرار می‌شود با جهانی که به نظرم شخص دیگری آن واژه‌ها را بر زبان‌تان جاری می‌کند و شما صرفا یک ابزار و یک وسیله‌اید برای بیان آن اشعار.

خالق مجموعه«یلدا» در ادامه تصریح کرد: من هرگز شاعر جشنواره‌ای نبوده‌ام در واقع در زمان جوانی ما به این شکل جشنواره‌ای وجود نداشت و بیشتر کنگره و همایش شعر برگزار می‌شد. این جشنواره‌های رقابتی بعدا درست شد که البته زمان ما قطعا بهتر بود، چون به نظر من اساسا شعر هنر غیر رقابتی و غیر جشنواره‌ای است و اصلا رقابت‌پذیر نیست، فرق دارد با مثلا فیلم و موسیقی. شعر بهترین جشنواره‌اش این است که گذشت زمان خوبی و بدی آن را معلوم کند و مردم کیفیت آن را تشخیص دهند و اینکه اصالت آن را تاریخ معلوم کند.

بیابانکی همچنین یادآور شد: چه بسا یک شعری در جشنواره‌ای انتخاب شده و مردم توجهی به آن نکردند و برعکس آن هم پیش آمده. شعر چون اتفاقی است که در حوزه زبان می‌افتد دستگاه تکثیر آن هم خود زبان است، بخش عمده‌ای از شعرهای ماندگار ما در طول تاریخ متعلق به 600، 700 سال گذشته‌اند اما چه عاملی باعث ماندگاری و تازگی آن شده با وجود اینکه نه فضای مجازی بوده نه اینترنت حتی صنعت چاپ هم وجود نداشته، ظاهرا اولین کتابی که می‌گویند چاپ شده گلستان سعدی است خود زبان و سینه و دل مردم این فرهنگ منثور و مکتوب را برای ما حفظ کرده لذا به نظر من جشنواره خیلی در معرفی آثار مؤثر نیست.

پشت صحنه «دعوت»| چرا یک روحانی اجرای برنامه افطار را به عهده گرفت؟/ ما به خاطر سلبریتی بودن، کسی را نمی‌آوریمنجم‌الدین شریعتی: شأن اجرای معارفی اجازه نمی‌دهد مجری هر برنامه‌ای بشوم!/ تلویزیون باید به‌دنبال انتقال زیبای کلام معصومین باشدتلویزیون جلوی تبلیغات کاذب و مضرّ سلامت‌محور را هم می‌گیرد؟

وی با بیان این مطلب که در حوزه شعر هرگز رقابت جریان ایجاد نکرده، اظهار کرد: من در یکی دو جشنواره که دبیر بودم بخش رقابت را حذف کردم و گفتم معرفی نفرات را حذف کنید و از 50 نفر که آثارشان بهتر است دعوت کنید تا در دو روز جشنواره بیشتر رفاقت کنند نه رقابت، کارگاه آموزشی برگزار کنیم چون معتقدم اساسا جریان‌های ادبی با همین رفاقت‌ها شکل می‌گیرد.

این شاعر کشورمان خاطرنشان کرد: زمانی که ما دانشجو بودیم یک کنگره شعر دانشجویان کشور بود که جهاد دانشگاهی آن را برگزار می‌کرد و بخش اعظمی از شاعران چهره و مطرح امروز کشور از آن جشنواره معرفی شدند مثل آقایان علیرضا قزوه، عبدالجبار کاکایی و بهروز یاسمی، به نظرم این کنگره‌ها باید به شکل سنتی و درست خود برگردد از دل این نوع برنامه‌هاست که آدم‌های مطرح بیرون می‌آیند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چه رازی است که اغلب شعرا ریاضی می‌خوانند و یا مهندسان شاعر می‌شوند، توضیح داد: شعر عالم کشف است چون شاعر یک چیزی را کشف می‌کند حالا این کشف معمولا در حوزه معنا اتفاق می‌افتد، مثل کشف یک وزن، واژه، صوت، یک هم‌آوایی، این کشف در حوزه شعر اتفاق می‌افتد، حالا بیشترین انطباق در حوزه علوم به نظر من با کشف در ریاضیات اتفاق می‌افتد ریاضیات عالم کشف است کسانی که ریاضی و مهندسی می‌خوانند چون اساسا ذهن کشافی دارند شعر بیشتر به سرغ‌شان می‌آید یا برعکسش اگر به سمت شعر بروند موفق‌ترند.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ماه مبارک رمضان تلویزیون رسانه ملی شبکه دو

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان تلویزیون رسانه ملی شبکه دو ماه مبارک رمضان تلویزیون رسانه ملی شبکه دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۹۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هفت» دوباره روی آنتن

سری جدید برنامه سینمایی «هفت» به تهیه‌کنندگی محمدحسین تنکابنی و با اجرای بهروز افخمی از این پس جمعه شب‌ها از ساعت ۲۳ در شبکه نمایش مهمان بینندگان و مخاطبان خود خواهد بود.

برنامه هفت از برنامه‌های باسابقه و پر مخاطب تلویزیون در حوزه نقد سینماست که ابتدا در شبکه سه سیما پخش می‌شد و بعد از مدتی پخش آن به شبکه نمایش رسید. این برنامه را مجریان متفاوتی همچون فریدون جیرانی، محمود گبرلو، محمدحسین لطیفی و بهروز افخمی بر عهده داشتند. «هفت» این روزها با بهروز افخمی به آنتن بازگشته است، کارگردانی که در سینما و تلویزیون نام آشناست و معمولا با نظرات متفاوتش در زمینه‌های گوناگون در ایجاد فضای نقد و گفت‌وگو موفق بوده است. 

باید دید برنامه هفت در فصل جدید تا چه اندازه می‌تواند با حضور چهره‌های سینمایی و همچنین طرح بحث‌های روز و کارآمد، جریان‌ساز و روشنگر باشد.

جهت مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید.

دیگر خبرها

  • تهیه‌کننده نون‌خ: سعید آقاخانی دستمزد نجومی نگرفته/ آمار مخاطبان تلویزیون بیش از آن چیزی است که گفته می‌شود
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ | واکنش تهیه کننده نون خ | او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است و برای ...
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضی‌دانان
  • «هفت» دوباره روی آنتن
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال